HN Jeugdkampioenschap – HN Youth Championship

Holland-Noord Jeugd Kampioenschap zaterdag 21 mei in sporthal De Beuk in Purmerend.

AMVJ jeugd nam met zes competitie spelers, Haneef, Vikraanth, Luca, Daniel, Benjamin en Ryuya hier aan deel, alleen Felix moest afzeggen ivm een spoedbezoek aan de tandarts en dat is nooit een leuk bericht.

In de ochtend de dubbels waaraan Haneef/Vikraanth, Luca/Daniel en Benjamin/Ryuya deelnamen. Banjamin/Ryuya maakten een sterk dubbel en werden kampioen dubbel in klasse 3. Mooi werk heren. De overigen kwamen niet door de voorronde.

Bij de enkels in de middag  kwamen alleen Luca en Haneef  door de voorronde en met goed spel. Ook Benjamin was in vorm maar de concurrentie was te groot.

In de kwart finale kwam het zo uit dat Luca en Haneef tegen elkaar moesten spelen en dat is jammer, want je hoopt dat dit in de finale zou gebeuren. In een spannende wedstrijd, die na 2-2 een 5e game werd was Haneef de sterkste. Beiden speelden goed. Daarna volgde de succes story van Haneef met winst in de 1/2 finale en speelde in de finale tegen het roodharige Amsterdam meisje. Zij is een heel sterke aanvallende speelster en hoewel Haneef met 2-0 voorkwam had ze de kracht om op 2-2 te komen. In de 5e game leek het erop dat Haneef ging sneuvelen. Met Sebastiaan, die hielp in de coaching, namen we time-out om het ritme te veranderen en Haneef weer op te peppen en dat lukte met 10-10 en toen bleek Haneef mentaal sterker en werd het 12-10. Haneef kampioen in klasse C. Een heel mooi resultaat.

Holland-Noord Youth Championship Saturday 21 May in Sporthal De Beuk in Purmerend.

Six AMVJ competition players were playing except Felix who was in a hurry to the dentist. In the morning the doubles Luca/Daniel and Benjamin/Ryuya played and Benjamin/Ryuya were very successful as they won all to be the champion in class 3.

In the afternoon the singles, including Haneef and Vikraanth. Benjamin was in a good mood and played well but the competition was too strong and the others were not able to continue in the following rounds except Luca and Haneef. But they met each other in the quarter finale and in the 5th game  was Haneef the winner in a good fight. Than Haneef won the 1/2 final and up to the final against the redhair girl of Amsterdam. She is a very good attacking player and Haneef came to 2-0 but she was able to turn the game to 2-2 for a fifth game. Haneef was in trouble and with the help of Sebastiaan we decided to ask a time-out to turn the game. And it helped 10-10. It was Haneef who stayed cool and won 12-10. It was a very tense fight on high technical level. Congratulations Haneef.