In Memoriam Paul Gimbel (Oud AMVJ Lid)

Op zondag 18 september 2022 is oud-topspeler en oud AMVJ lid Paul Gimbel op 81-jarige leeftijd overleden.

Paul Gimbel was in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw een kleurrijk figuur. Naast een topspeler met vele nationale en internationale successen was hij ook heel bekend als rock- en roll zanger en had hij een eigen band.

Met zijn aanvallende spel werd hij onder andere 3x keer kampioen van Amsterdam, voor de eerste keer in 1955, op 13-jarige leeftijd, en voor de derde keer in 1957 door een overwinning op Bert Schoofs. 1957 was voor hem een topjaar: hij werd Nederlands kampioen junioren én senioren én Nederlands kampioen dubbel (1958) met Will van Zoelen én won de NTTB-cup. Bij de WK in Stockholm bereikte hij de laatste 32.

Bij AMVJ had hij als teamgenoten roemruchte leden als Mauri Colthof en Bert Onnes (klik op link voor een artikel over deze tijd). Onze club werd mede dankzij Paul tussen 1961 en 1964 vier keer achter elkaar nationaal kampioen.

Zijn palmares vermeldt verder o.a. dat hij 10x landskampioen werd met zijn club Sparta, met o.a. teamgenoot Cor du Buy. Naast zijn deelname aan diverse EK’s, WK’s en Open internationale toernooien speelde hij 25 keer een interland voor Nederland.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte in deze verdrietige tijd.

 

Rouwkaart-Dhr-Paul Gimbel