AMVJ 1 – PingPongAlkmaar 2 (9-1)

AMVJ 1 – PingPongAlkmaar 2 ==> 9-1

Een mooie uitslag? JA. Was het makkelijk? NEEN.

Vijf van de tien wedstrijden gingen vijf in 5-en. Een verloor AMVJ maar de andere 4 werden gewonnen. De uitslag had anders kunnen zijn.

Het lijkt of de nawee├źn tegen Amsterdam 3 nog steeds doorwerken. Ons team met Christian, Benjamin en Luca begon onzeker. Luca startte als eerste en had weinig moeite met Duco, die echt de zwakste is van de 3 tegenstanders. Benjamin had het heel moeilijk met Sara, de meest complete speelster van dat team maar mentaal niet sterk, en verloor Benjamin de eerste 2 games en gelukkig kwam de omslag met 14-12 en zakte Sara weg met 11-2 en 11-5. Het is toch ongelooflijk wat mentaliteit te weeg brengt als je achter die tafel staat. Christian speelde timide en verdedigde voornamelijk tegen Stuti en liep zijn backhand totaal niet maar won gemakkelijk. Het dubbel met Benjamin/ Christian tegen de beide dames ging redelijk makkelijk met 3-0. Benjamin kon makkelijk winnen van Duco, maar Luca kwam zijn “angstgegner” Stuti weer tegen en stond weer met 2-0 voor maar verloor de 3e game en was het gebeurd met 2-3. Christian had ineens veel moeite met Sara en stond 0-2 achter en kon gelukkig de 3e game winnen met 11-9 en daarna was het 2x 11-2. Benjamin had het heel moeilijk tegen Stuti maar won uiteindelijk met 3-2. Christian kon makkelijk voorbij Duco maar Luca moest alles uit de kast halen om Sara te verslaan en pas in de 3e game stortte Sara in was de uitslag 3-2.

Kortom, ook al staat PingPongAlkmaar laatste ze spelen echt niet slecht. Een merkwaardige uitslag is die van VDO 1 – TempoTeam 3 met 8-2, terwijl ze thuis wonnen van VDO met 9-1. OK, Lunga hun sterkste man met 100% speelde niet, maar 8-2 verliezen? Nu staan we 2e met 2 punten achter op Amsterdam 3 die weer Amsterdam 2 met 8-2 versloeg. En staat TempoTeam op 10 punten achterstand 3e.

We krijgen een week rust en dan kom de spetter uit tegen TempoTeam.


Henk Hoonings jeugdsecretaris ttv AMVJ