AMVJ Jeugd Trainingsweekend 13/14 Januari 2024

Hoe kunnen we een groep gemotiveerde jonge spelers nog beter maken?

Deze vraag ontstond tijdens een wedstrijd waarin jeugdspelers van AMVJ het goed deden, maar ook lieten merken nog beter te willen worden. Het antwoord hierop was een trainingsweekend op 13 en 14 januari. Hieraan namen Benjamin, Christian, Haneef en Sylvian deel. Luca moest ivm griep afhaken.

De organisatie was teamwerk:

Het bestuur van AMVJ stelde de zaal en wat geld beschikbaar. Sebastiaan Bosklopper ontwierp het trainingsprogramma en nodigde Amsterdam78 en AMVJ sparring senioren en trainer John Scott (ex-trainer TempoTeam , ex-trainer PingPong Akmaar en huidige trainer Amsterdam 78) uit. Henk Hoonings hield het overzicht en hielp met Henk Raven bij de trainingsvormen. De lunch werd verzorgd door Chris (manager AMVJ-catering). Verder hebben de ouders van de spelers met een vrijwillige bijdrage hun betrokkenheid laten zien.

Hoe zag het programma er uit?

Op zaterdag de 13e begon de training van tien tot vijf uur. Naast pittige warming ups, meer-ballen training, en trainingsvormen met hoger geplaatste spelers, werd er ook geoefend met voetenwerking en aanvallender spelen.

Tijdens de trainingen kregen de spelers regelmatig feedback, waarna ze hun vaardigheden konden oefenen.

Op dag 2 stond een clinic door trainer en ervaren topspeler John Scott op het programma. Door persoonlijke omstandigheden kon hij er helaas niet bij zijn. Toch werd er weer hard getraind. Sebastiaan kon hierdoor meer zijn stempel op de trainingen drukken en dit was geen verlies. Aan het eind werden door de spelers en Sebastiaan wedstrijden gespeeld om te zien of het geleerde in praktijk kon worden gebracht.

Op beide dagen werd op AMVJ geluncht, samen gelachen en uitgepuft. Zeker aan het einde van de 2e dag was de pijp bij de spelers zichtbaar leeg. En moest Sylvian in de middag afhaken.

Wat zeiden de spelers over dit trainingsweekend?

“My backhand and forehand slaps are more power-full because of multi-ball training.”

“I feel like I got better with movement because of all the different assignments that involved moving around a lot.”

“Sebastiaan gaf heel goeie uitleg hoe ik mijn backhand moet doen.”

“Voor mij waren dit heel leuke en leerzame trainingen!”

De spelers geven aan dat ze vaker langer willen oefenen en dat ze aan hun uithoudingsvermogen willen werken.

Alle betrokkenen hebben geleerd.

Het mooie is van dit weekend is dat iedereen heeft geleerd: niet alleen hebben de spelers zich verbeterd maar ook Sebastiaan en beide Henken. Sebastiaan kon nu gebruik maken van de inzichten van zijn trainersopleiding en stages in het buitenland . AMVJ-tafeltennis heeft nu inzicht in hoe een succesvol trainingsweekend georganiseerd kan worden.

En nu?

Vaker, langer en afwisselend trainen, onder professionele begeleiding lijkt een goede manier te zijn om deze jonge en leergierige spelers beter te maken. Op die manier wordt ambities ondersteund. Wat deze ouder betreft wordt het volgende trainingsweekend alvast gepland!