Jeugd AMVJ 1 – Tempo Team 2 30 september

AMVJ 1 – Tempo Team 2 (1-9)

Dit was zaterdag 30 september een te verwachten nederlaag tegen Tempo Team 2, die bovenaan in de rating staan en voor ons een “proof of the pudding” om te zien hoe ver ons team is. Luca zou nu spelen maar meldde donderdagavond dat hij niet kon spelen , terwijl Aadit al had doorgegeven i.v.m. studie hij geen tijd had, en tot ons geluk was woensdag Sylvian Spoor net aan ons team toegevoegd als reserve. Kortom Sylvian werd onmiddellijk “voor de leeuwen gegooid” want dit was zijn eerste competitie wedstrijd. Ga daar maar aan staan. Bedankt Sylvian dat je wilde spelen.

Rating bij de NTTB zijn ELO punten die je krijgt als je competitie speelt en ook op toernooien. Kortom hoe hoger je speelt des te meer punten in de ranking. Ik raad dan ook iedere speler, wel of geen competitie, aan om de <NTTB app> te installeren, want dan kun je zien wat er over jou staat vermeldt en van andere spelers, teams etc. Dus direct installeren.

Tot mijn genoegen, ook al verloren we verdient met 1-9, blijkt dat onze spelers dicht op de hielen van de TempoTeam spelers zitten, kortom progressie.

Benjamin mocht de spits afbijten en verloor in 5-en van allrounder Camiel in een leuke wedstrijd. Ook tegen de sterkste speler Tim verloor hij in 4-en en was absoluut niet kansloos.

Sylvian speelde drie goede wedstrijden en zal echt wel aansluiten om op dit niveau te spelen. De 1e partij verliezen in 4-en van Adesh is een mooi resultaat, want Adesh had het moeilijk. Ook tegen Tim prima en een gave set 10-12, mede omdat hij durfde aan te vallen.

Christian speelde zijn bekende harde contra slagen en ook regelmatig goede topspin en was onze man die onze eer redde door Ades in 4-en te verslaan. Heel goed.

Het dubbel van Benjamin en Sylvian ging met 11-13, 6-11 en 10-12 nipt verloren. Jammer dat Christian zich te moe voelde om te dubbelen, hopelijk wel volgende keer Christian.

Kortom wel een pittige les van TempoTeam maar voor de trainers/coaches wel hoopvol want onze jongens speelden goed en zijn dichtbij om op dit niveau te spelen.

Volgende zaterdag spelen Aadit, Benjamin en Christian uit tegen Amsterdam 2. Succes heren.

Sebastiaan en Henk H. waren de coaches.