Jeugd Wedstrijden 4 November & 28 Oktober

AMVJ 1 – VDO1 10-0  (Zaterdag 4 november)

In de uitwedstrijd won ons team met 9-1 en de ervaring leert thuis spelen haal je bijna altijd een punt meer. Opmerkelijk was in deze 10-0 overwinning dat behalve het dubbel alles vrij makkelijk ging. VDO was niet op dreef en ons team wel. Shuntaro die thuis veel beter speelde was nu een stuk zwakker en ook Per, de enige die toen Benjamin versloeg, was een stuk minder. Benjamin kon nu Per in de laatste wedstrijd wel pakken met 3-0. Christian had een makkelijk dag en zo nu en dan kon hij zich uitleven met harde snelle contra’s. Ook Luca kon zich uitleven en alleen Per maakte het hem moeilijk. Het dubbel Sylvian/Luca verloor de eerste game met 12-14, maar daarna zorgden de heren met iets sneller spel en minder risico dat er met 3-1 werd gewonnen. Leuk dat Sylvian in het dubbel mee deed en goed speelde. Hiermee werd het percentage van de spelers flink opgekrikt en staan we weer tweede.

Kortom een mooi resultaat en wachten ons zware wedstrijden met TempoTeam 2 uit, zonder meer de sterkste ploeg, en thuis Amsterdam 2 . Nu moeten we laten zien hoe we sterk wij echt zijn en 2e worden.

==============================================================

PingPong Alkmaar 2 – AMVJ 1    4-6  (Zaterdag 28 oktober)

In de thuis wedstrijd 16 september werd het 5-5 en won Benjamin er 2, Luca 1 en Aadit 1 en wonnen Benjamin en Luca het dubbel. Hier speelde wel Konstantin mee die de beste was in zijn team.

Kortom, hoewel PingPong Alkmaar stevig op de laatste plaats staat, zou het geen makkelijk dagje worden. Het werd 4-6 , doordat Luca en Christian alles wonnen tegen twee dames en de 12-jarige Oekrainer Tymur.  Luca meldde dat hij veel rugpijn heeft en na een paracetamol toch als eerste startte tegen Tymor en won Luca in een goede wedstrijd in 4en . Het was een hele goede wedstrijd en speelden beiden goed want Tymor met 12 jaar is een jongen met veel talent en kan uitgroeien tot een kanjer. We begonnen dus goed maar Aadit was te zwak tegen Stuti, de zwakste speelster in het team, en verloor in vieren. Christian had het niet makkelijk tegen Sara, een complete speelster, die uiteindelijk toch in vieren de eer aan Christian moest laten. Dit was voornamelijk een gevecht in contra rammen en de ervaring leert dat dames daar meestal heel goed in zijn.     

Het dubbel met Christian/Luca tegen Tymor/Sara ging niet goed, ze kwamen met 2-0 achter, maar kwamen weer goed terug naar 2-2, en jammer dat de 5de door eigen foute beslissingen in de eind fase werd verloren met 11-9. Het dubbel is altijd belangrijk want als je 2-1 voorstaat en de dubbel wint sta je 3-1, nu  2-2.

Luca had weinig problemen met Stuti, en Tymor en Christian speelden een geweldige wedstrijd waarin Christiaan in een zware wedstrijd met 3-1 won.

Aadit had geen kans tegen Sara en had Christiaan het moeilijk tegen Stuti maar won met 3-1.

Kortom 4-6, en staan we nu 3e daar Amsterdam met 1 punt voordeel 2e staat.


Henk Hoonings jeugdsecretaris ttv AMVJ

 

 


Henk Hoonings jeugdsecretaris ttv AMVJ