Jeugdranglijst C-toernooi zaterdag 11 november 2023

Jeugdranglijst C-toernooi in Tilburg zaterdag 11 november 2023

Het is wel een beetje uit de buurt – ca anderhalf uur rijden – en het toernooi start al om half tien. Leon kon niet mee doen omdat in zijn AMVJ-hockey team een speler ziek is geworden en kon dus niet mee met Pa en broer Adam. Parker, Benjamin en coach Henk reden mee met vader Benett .Dit is ook een toernooi waar je een B-licentie kunt halen. De A-licentie is de hoogste.

Parker had zijn dag niet en won er 1 van de 4 spelers in zijn poule. De ForeHand TS – het sterkste wapen van Parker – liep voor geen meter en hij won er 1 van de 4. Maar ja, je moet 1e of 2e worden om door te gaan via het afval systeem.

Adam speelde 50% beter dan in Beverwijk en won zijn laatste wedstrijd van de 4 maar niet genoeg om door te gaan.  Hij heeft de laatste weken na Beverwijk veel geleerd tijdens de trainingen en dat liet zich nu zien.

Benjamin, een “slow starter” won moeizaam van de zwakste in de poule maar gaandeweg ging het steeds beter. De laatste wedstrijd voor de nummer 1 positie was een thriller en in de 5e game met een 8-10 achterstand bleef Benjamin heel koel en won met 12-10. Jammer dat hij in de voortzetting – afval systeem – het in 5de game niet redde tegen Sander Herlaan die hij in Beverwijk wel pakte. Sander trok het initiatief naar zich toe en zette Benjamin daarmee zwaar onder druk en bezweek.